Pincészetünk egy kis családi vállalkozás, az ország egyik legjobb vörösbor termő borvidékén. Borainkat 1986 óta értékesítjük, jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk és területeink nagy része Szekszárd város déli részén található. Vörös, fehér és rosé borokat egyaránt értékesítünk. A pincészetben Tamás fiammal végezzük a feladatok nagy részét, közös erővel jó eredményeket érünk el a borok világában. Nagyapámtól és dédapámtól örököltem szőlő és a bor szeretetét, ami végig kíséri munkámat.

Pálinkás László 1986 óta készít bort a szekszárdi borvidéken. A szőlő, bor szeretetét, művelését nagyapjától tanulta, aki mesterfokon művelte ezt a hagyományt. Megfontoltság, lelkiismeretes munkavégzés jellemzi, így a kész nedűket mindig csak a legjobb minőségben engedi piacra kerülni. A szortiment tagjai olaszrizling, rozé, kékfrankos, kadarka, vörös cuvée, bikavér, cabernet sauvignon, valamint egy „Spontán” fantázianévvel forgalomba kerülő borkülönlegesség, melyben évente más és más ízvilággal ajándékozza meg a kedves fogyasztót.

Pálinkás László másik szakmája és egyben hobbija a mezőgazdasági repülés. Ennek a szerelemnek ékes tanúja maga a pincészet emblémája is, ami a dupla légcsavart jelképezi. A két hobbi találkozása, mikor a görögszói dűlőben termő, a zászlóshajónak számító szőlőtáblát helikopterről permetezi a II. Agro Air Kft. Kamov Ka-26-os forgószárnyasa.
Fotó: MMG – Czifra Lajos