Olaszrizling | 2019

A fehér fajták közül a kedvencem, pincészetünk nélkülözhetetlen tétele. Nagyapám is nagy odaadással készítette, jórészt ezen a fajtán nőttünk fel a Kadarka mellett. Reduktív eljárással készítettük, hűtést alkalmaztunk. Zamatos, jó savval rendelkezik, szintén maradék cukor nélküli tétel. Virágos jegyei mellett megjelenik, benne a fajtára jellemző keserű mandula.

Kékfrankos rozé | 2019

Reduktív eljárással készült, hűtést alkalmaztunk. Klasszikus hagymahéj színű, gyümölcsös,málnás jegyek. Jó savszerkezetű, enyhén szén-dioxiddal dúsított, frissítő, üde rosé.

Kékfrankos

Fakádban erjesztettük, élesztő és cukor hozzáadása nélkül. 1-1,5 évig fahordóban érleltük. Közepesen testes, gyümölcsös karakterű bor. A fajtának köszönhetően megjelenik benne a meggyes-cseresznyés ízvilág.

Bikavér

Szekszárdon a pincészetek szortimentjének nélkölözhetetlen része. Alapja a Kékfrankos, amely a házasítás 60%-át teszi ki, valamint a jó öreg Kadarka. Egy évig fahordós érlelés után került a már ismert Szekszárd palackba. Gyümölcsös, fűszeres jegyek jellemzik, melyek a Kékfrankosnak köszönhetők. Tanninban gazdag, mélyszínű, telt ízvilágú vörösbor tárul elénk.

Spontán

Az első borunk, ami ilyen fantázianévvel került forgalomba. Jelenleg tisztán Zweigeltet tartalmaz. Korábban csak házasításokba használtuk, de önmagában is kiválóan megállja a helyét a palackban. Könnyed, lágy karakterű, jó ivású bor.

Cabernet Sauvignon

Minden évben alacsony tőketerheléssel dolgozunk, hogy még koncentráltabb összetételű bort kapjunk. Késői szöretelésű, jó cukorfokkal szüretelt szőlőből készült. 1,5-2 évig férleltük, 5hl, 225literes és 8hl, többedtöltésű hordókat használtunk. Törekszünk az élesztő nélküli erjesztésre, azonban a Cabernetnél csak kedvező évjáratokban működik a spontán erjesztés.

Kadarka

A Szekszárdi borvidéken az egyik legkiemelkedőbb fajta. Pincészetünk zászlósbora és a személyes kedvencem is egyben. Magas extrakt tartalommal rendelkezik. Déli és keleti oldalakon műveljük. Jó savval, jó cukorral szüreteltük. Fakádban erjesztettük, szintén élesztő és cukor hozzáadása nélkül. Fahordós érlelést nem kapott.